Onze producten

Bij Bravo maken wij graag gebruik van lokale, seizoensgebonden en kwaliteitsproducten. Wij vinden het belangrijk dat deze met goede zorg worden bereid door onze koks. Kwaliteit staat bij Bravo voorop! Wij maken enkel gebruik van de beste producten, zo komt ons rundvlees van de North Coast Hereford runderen en komt ons varkensvlees van Gaasterlander Kruidenvarkens en niet te vergeten onze vis die wordt lokaal ingekocht bij Vishandel Metz. Wil je meer weten over onze producten scroll dan verder naar beneden voor meer informatie.
 

Rundvlees

Voor ons rundvlees maken wij gebruik van North Coast Hereford runderen van de Natuurboerderij Ameland. Hereford is een runderras dat oorspronkelijk afkomstig is uit het zuidwesten van Engeland. Het dier heeft een natuurlijke, zware bespiering en een vriendelijk en rustig karakter. Hereford runderen zijn overwegend rood van kleur, met een witte kop, witte buik, een witte aalstreep van nek tot en met schouders, witte sokken en een witte kwast aan de staart. De moederkoe kan in de wei afkalven en en zal dankzij haar prima moedereigenschappen haar jong goed verzorgen.

De Hereford runderen van Natuurboerderij Ameland grazen over diverse natuurgebieden over het eiland, waarvan de bekendste ‘’Het Vennoot’’ is. Het Vennoot is een ruig en onbedijkt gebied. Koeien, paarden en schapen van verschillende Amelander boeren gaan er grazend hun gang. Je ziet de Vennoot vanaf het fietspad bij Paal 17 dat er bijna helemaal langs loopt. Op Het Vennoot eten de Hereford runderen diverse bloemen, kruiden en grassoorten. Het voedsel is puur natuur en er wordt dus geen gebruik van bestrijdingsmiddelen. 
En dat proef je!

Varkensvlees

Voor ons varkenvlees maken wij gebruik van het Gaasterlander Kruidenvarken. Het Gaasterlander Kruidenvarken is onderscheidend in smaak en kwaliteit. Dit wordt gegarandeerd door het eigen fokprogramma, een uitgekiend voerpakket, een dagelijkse kruidenmix en een volledig gesloten keten. Het eigen en unieke fokprogramma van de varkensboerderij in Hemelum in het Friese Gaasterland heeft geresulteerd in het eigen Gaasterlander Kruidenvarken. Hiermee is Gaasterlander een uniek varkensvlees concept waarbij smaak, dierwelzijn, milieu en gezondheid hand in hand gaan. 

De belangrijkste pijlers voor de kwaliteit van het vlees zijn de verzorging, voeding, gezondheid en het welzijn van de dieren en de dagelijkse kruidenmix die de varkens krijgen. Alles binnen Gaasterlander is er op gericht om stress tot een minimum te beperken. Dit proef je direct terug in de Gaasterlander producten. 

Vis

Onze vis komt bij vishandel Metz vandaan, omdat wij de vis van het eiland zelf halen kunnen wij het zo vers mogelijk bij jullie op het bord presenteren. Vishandel Metz bestaat sinds 1972 als traditioneel familiebedrijf. Het begon als een kleine winkel maar is sindsdien uitgegroeid tot een veelzijdige vishandel in Nes en Hollum. Vishandel Metz staat voor kwaliteit, service en diversiteit. De focus ligt op Ambachtelijke streekproducten en Noordzeevis die zij zelf inkopen direct van de afslag. 


 

RESERVERING MAKEN

Jouw plekje voor lunch, borrel of diner vooraf vastleggen? Dat kan!

Tafel reserveren Tafel reserveren

OFFERTEAANVRAAG

Feestje, bruiloft of evenement? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen Offerte aanvragen